|
Výroba pícky na smažení (využití slezské misky)Marek Lindauer; Přidáno dne 29. 10. 2008 (7397 přečtení)
Z debaty o praktickém využití slezské misky pro
přípravu, jídla jsme dospěli k variantě vystavět pro slezskou misku vlastní pícku. Cílem bylo experimentálně ověřit vybudování pícky v terénu (při táboření či přesunu) a také jsme chtěli porovnat vlastnosti při vaření mezi slezskou misou používanou "volně" a slezskou miskou pevně umístěnou na pícce.
Samotné vaření nás mile překvapilo. Jídlo jsme připravili na relativně malém množství dřeva, teplota se dala velice operativně regulovat (rozhrnutím a shrnutím ohniště). Slezská miska posloužila jednorázově k usmažení 500g kuřecího masa. Tuk se díky možnosti regulace ani nepřepaloval, z čehož jsme měli v počátku strach. Vzhledem ke zkušenostem můžeme postavení takové pícky doporučit tam, kde se nějakou dobu táboří na jednom místě. Esteticky může být pícka malebnější, například pomazáním hlínou do kopulovitého tvaru. Ale i naše „rychlé“ provedení je natolik stabilní a trvanlivé, že může sloužit celý víkend i pro větší množství lidí. Pečení na slezské misce pomocí dřevěné rukojeti.
Tento pokus jsme ještě jednou zopakovali v jiném prostředí a se stejně uspokojivými výsledky.
Související články:
Celý příspěvek |
Autor: Marek Lindauer |
Zelenina VI.: Cibulová a specifická zelenina ve staroslovanské kuchyni (07.08.2008) Zelenina V.: Plodová zelenina ve staroslovanské kuchyni (05.08.2008) Zelenina IV.: Kořenová zelenina ve staroslovanské kuchyni (05.08.2008) Zelenina III.: Další listová zelenina ve staroslovanské kuchyni (04.08.2008) Zelenina II.: Špenátová zelenina ve staroslovanské kuchyni (04.08.2008) Zelenina I.: Salátová zelenina ve staroslovanské kuchyni (04.08.2008) Zelenina ve staroslovanské kuchyni (02.08.2008) Placky z mrkvového mázu (26.07.2008) Merlíkové bochánky (25.07.2008) Březová míza – zdroj cukru (09.04.2006)
|
|
|
Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.